Ugrás a tartalomra

A több száz éves Péter Pál utca titkai

2018. július 04. szerda
Garbóci László helytörténész borkóstolóval egybekötött sétán mutatja be Budafok egyik legpatinásabb utcáját július 7-én, szombaton.
A több száz éves Péter Pál utca titkai

Ismerd meg Budafok egyik legpatinásabb utcájának krónikáját, mely  a szőlőkultúra virágzása idején a vendéglátás, a kirándulás és a nyaralás színhelye volt! Fedezd fel az 1748-ban felszentelt  Péter-Pál kápolnát és a mellette álló, Ősök Fájaként tisztelt kb. 250 éves magyar juharfát!       Sétálj végig az apró macskakövekkel borított utcán, melyet egy gyönyörű, védett vadgesztenye fasor szegélyez!

A borospincékkel szegélyezett utunkat pedig nem is fejezhetnénk be máshol, mint az 1883-ban épült Seybold-Garab Pincében, ahol egy 216 hl-es, jénai üveglapokkal bélelt díszes cementhordó fogad bennünket, melynek homlokfalát a Zsolnay Porcelángyár által készített színes pirogránit relief díszíti.

A szomjas vendéget a nyári forróságban is hűs pincében, 3 tételes borkóstoló várja. A különleges borválogatáshoz langyos perecet majszolva hallgathatjuk végig, milyen kincseket rejt a régi Promontorium az idelátogatóknak.

Aki pedig erre a különleges sétára elkísér bennünket: Garbóci László helytörténész, díszpolgár. Ő az, aki a  kerület összes utcáját ismeri; minden házról, emlékműről van egy külön története. Nála felkészültebb idegenvezetőt aligha lehetne találni; több mint száz cikket írt különböző lapokba, és hat könyv szerzői között szerepel a neve. Nincs Budafoknak, Nagytéténynek olyan titka, amelyről ő ne tudna…

 

A séta részletei:

Kategória: Építészeti értékeink |  Történelmi séta |  Gasztroséta kóstolóval

Időtartam: kb. 90 perc, kezdési időpont 16:15

Indulás / érkezés: Seybold-Garab Pince (1221 Péter Pál u. 39.)

Ár: bruttó 2200 ft

Az ár magában foglalja: a vezetett helytörténeti séta, Pincejárat buszjegy, három bor kóstolása, bajor perec (borok: Aligvárom- Nyakas pincészet, Naposhegyi rozé-Mészáros Pál borház, Egri vörös cuvée- Juhász testvérek pincészete)

 

A sétán való részvétel regisztrációhoz (jegyvásárláshoz) kötött, jegyek elérhetők:

http://cityandwine.hu/hu/programajanlatok/actuarial_conference/53_helytorteneti_seta_pincejarat_kombo_jegy/

A több száz éves Péter Pál utca titkai