Ugrás a tartalomra

A sikeres ember hét szokása

2018. június 26. kedd
A Gádor Általános Iskola a következő tanévtől új személyiségfejlesztő programmal várja a diákokat, melynek létrejöttében Budafok-Tétény Önkormányzata is fontos szerepet vállalt.
A sikeres ember hét szokása

2018 szeptemberében a Gádor Általános Iskola nevelési tevékenységének megújítására egy új programot vezet be az iskolában. A program, amely az „Életrevaló” címet kapta, és a gyerekek életviteli képességeinek fejlesztését szolgálja hét szokás kialakításán keresztül, a FranklinCovey Magyarország tulajdona. Célja, hogy támogassa a tanulás, tanítás folyamatát, az életvezetési képességek kialakulását, és az intézményi kultúra fejlődését.

A hét szokás, melynek elsajátítására épül a program: a tettekért való felelősségvállalás, célkitűzés és tervezés, fontossági sorrend felállítása, nyer-nyer gondolkodás képessége, odafigyelés a másikra, az együttműködés élménye és az egyensúly megteremtése tanulás és pihenés között, azaz a feltöltődés képessége.

A módszer tehát azon képességeket fejleszti, amelyek mind a tanulás során, mind pedig a hétköznapi életben is hasznosak a gyerekek számára.

Az iskola azt szeretné, ha ezek a tanulható képességek szokássá válnának. Ehhez azonban nagy szükség van a pedagógusok és az egész nevelőtestület folyamatos képzésére, ami legalább három évig tart, és nagyon költségigényes. A finanszírozás a szülők és az iskola alapítványának összefogásával történik, ezen túl támogatókat és pályázati lehetőségeket keresett az iskola a terhek csökkentésére.

Budafok-Tétény Önkormányzata is úgy találta, hogy a program segíti a felnövekvő fiatalok nevelését, így anyagilag is hozzájárul annak megvalósításához. A Gádor Általános Iskola 400.000 forint támogatást kapott erre a célra a kerületi önkormányzat jóvoltából.

A program szeptemberben indul, a pedagógusok képzése pedig június és augusztus hónapokban lesz.

A sikeres ember hét szokása