Ugrás a tartalomra

A legjobb táplálék a babáknak - Videóval frissítve!

2019. október 06. vasárnap
A szoptatás világhete alkalmából szervezte meg immáron 14. alkalommal a Védőnői Szolgálat 22 a „Természetesen anyatejjel” elnevezésű családi rendezvényt, melynek a középpontjában a szoptatás népszerűsítése állt. Az ünnepélyes megnyitón Csiszár Zsuzsanna a Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottság elnöke köszöntötte az édesanyákat.
A legjobb táplálék a babáknak - Videóval frissítve!

A programok kismama tornával és kerekítő foglalkozással kezdődtek, majd az ünnepélyes megnyitón ajándékkal és virágcsokorral köszönték meg a tejadó édesanyáknak önzetlen felajánlásaikat.

"Évek óta azt tapasztaljuk, hogy a kerületi statisztikai átlag az országos átlag felett van - mondta Kincsverőné Pötörke Katalin a Védőnői Szolgálat 22 vezetője. Hozzátette a fél évig tartó kizárólagos szoptatásban kerületi szinten mindig 60% feletti az arány.

Sokan voltak kíváncsiak az ingyenes előadásokra, a Gezengúz Alapítvány munkatársai által végzett szűrővizsgálatokra és a Baba-Mama jógára. A folyosón finomságokat kóstolhattak a gyerekek és a szülők, a kamarateremben pedig a különféle termékeket ismerhettek meg az érdeklődők. A tombolasorsolás előtt sokan voltak kíváncsiak arra a komplex mozgás- és képességfejlesztő foglalkozásra, melyet a Fejlesztőház tartott. A gyerekek nagy kedvence volt a kézműves foglalkozás, a játszóház, az arcfestés és a közlekedésbiztonsági bemutató, ahol kis biciklivel körözhettek a ház udvarán.

Viszkocsil Dóra

Fotó: Horváth Tamás