Ugrás a tartalomra

A láthatatlan kapocs

2018. október 04. csütörtök
Ismét megrendezték a Természetesen anyatejjel elnevezésű programot a Klauzál Házban
A láthatatlan kapocs

A kisbabák számára az anyatej a legtökéletesebb tápanyag, ezért az édesanyák arra törekszenek, hogy minél tovább szoptathassák gyermekeiket. Emellett sok anyuka, időt és energiát sem sajnálva, más babáknak is fej tejet.

A Védőnői Szolgálat 22 már tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Természetesen anyatejjel nevet viselő rendezvényét a Klauzál Házban. A kamarateremben a rendezvény támogatói tartottak termékbemutatót az asztaloknál, ahova az anyukák és az apukák is leülhettek beszélgetni. A szoptatás világhete alkalmából megrendezett eseményt Csiszár Zsuzsanna, a Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottság elnöke nyitotta meg. Beszédében kitért az anyatej fontosságára és a szoptatás szépségeire. A „láthatatlan kapocsra” anya és gyermeke között.

– Gyakorló anyaként én is tapasztaltam a gyönyörűséget, a semmihez sem hasonlítható gondoskodó szeretet érzését, melyet akkor élünk át, amikor a kisbabánkat a kezünkben tartjuk és szoptatjuk – fogalmazott az önkormányzati képviselő. A beszéd után az anyatejadó édesanyákat szólították és köszönték meg nekik a leadott anyatejet, mellyel sok baba táplálását segíthették. Az ajándékcsomagokat az anyukák védőnői adták át. A rendezvényen Szepesfalvy Anna alpolgármester is részt vett.
A Klauzál Házban rengeteg kisgyermekes és várandós család volt kíváncsi az érdekes szakmai előadásokra és a legújabb termékekre. A kézműves-foglalkozás, a játszóház, az arcfestés és a közlekedésbiztonsági bemutató mellett volt még vércukormérés, várandóstorna, szűrési lehetőség is a Gézengúz Alapítvány közreműködésével. Sokan vettek részt a komplex mozgás- és képességfejlesztő foglalkozáson és a Szoptatás a gyakorlatban című előadáson. Az az ideális, ha a csecsemő legalább féléves koráig kizárólag anyatejet kap, de jobb, ha egyéves koráig. Budafok-Tétényben az édesanyák nagy százalékban ennek az elvárásnak megfelelve táplálják gyermeküket. Az anyatejadók számának csökkenése és a megnövekedett igény miatt az eddigi heti kétszeri helyett jelenleg már csak heti egy alkalommal tudnak anyatejet biztosítani az igénylőknek – mondta Kincsverőné Pötörke Katalin megbízott intézményvezető. (Viszkocsil Dóra)