Ugrás a tartalomra

A közétkeztetési reformról a Klauzál Házban

2016. január 29. péntek
Tavaly szeptember óta újfajta ízekkel találkozhatnak a gyerekek az óvodai és iskolai menzán. Sok pozitív visszhangja volt a só és cukor szegény ételeknek, de több helyről negatív vélemények is érkeztek a fenntartókhoz.
A közétkeztetési reformról a Klauzál Házban

Az önkormányzathoz érkező panaszok hatására szakmai fórumra hívták a szülőket és az intézmény vezetőket a Klauzál Házba, hogy elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat és ötleteiket. Szepesfalvy Anna alpolgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy csak együttgondolkodással oldhatók meg a felmerülő problémák, ezért az önkormányzatnál várják az észrevételeket a kozetkeztetes@bp22.hu e-mail címre. A szülői fórumon Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök az új közétkeztetési szabályokról, a szervezetben történő biológiai folyamatokról, a már megszokott ízek fokozatos átszoktatásáról, illetve az egészséges életmódról tartott előadást. Felhívta a figyelmet arra, hogy önmagában a megfelelő étrend még nem elegendő az életmódváltáshoz, szükség van a mozgásra és a pihenésre is. Az előadás után a megjelent szülők és iskolaigazgatók kérdéseket tehettek fel, majd különféle könnyen elkészíthető egészséges ételeket kóstolhattak.

A mostani előadást egy egész napos egészségpárti rendezvény követ majd: február 14-én szintén a Klauzál Ház ad majd helyszínt a "100% Egészségtuning Fesztivál"-nak. Az előadók közt lesznek neves sportolók, edzők, orvosok, életmód-tanácsadók, táplálkozástudományi szakértők és természetgyógyászok is. A fesztivál háziasszonya Csisztu Zsuzsa lesz, az  előadásokon és a csoportos edzéseken kívül kóstolókkal, állapot felmérésekkel, valamint különböző szolgáltatásokkal (masszőrök, kineziológusok, smink tanácsadók, gyermekprogramok) várjuk a résztvevőket - mondta a budafokteteny.hu-nak Berkes-Mezei Beáta főszervező.

A témában Szepesfalvy Anna alpolgármester nyilatkozott az Inforádiónak: Hanganyag (Riporter: Szabó Gergő)