Ugrás a tartalomra

A Kárpát-medencei magyar-magyar diákközi kapcsolatok támogatásáról is döntöttek a képviselők - videóval frissítve

2017. március 31. péntek
A Képviselő-testület március 30-i ülésen 18 napirendi pontot tárgyaltak meg, előtte köszöntötték a hónap művészét, és a nyugdíjba vonuló Péterfi doktor urat is.
A Kárpát-medencei magyar-magyar diákközi kapcsolatok támogatásáról is döntöttek a képviselők - videóval frissítve

A hónap művésze címet márciusban Molnár Zoltán fotográfus kapta meg. A fotóművésznek több magyar és külföldi önálló kiállítása is volt, 2012-ben önálló albuma is megjelent Fényerdők címmel. A fotóművész méltatását követően a kerületünkben közel 40 éven át dolgozó Péterfi István doktor urat köszöntötte a képviselők nevében is Karsay Ferenc, aki megköszönte a nyugdíjba vonuló házi orvos mindig alapos munkáját.

Az ülésen a többi között döntöttek a Budapest-Budafoki Református Egyházközség fenntartásában lévő Halacska Református Óvoda támogatásáról és elfogadták a Klauzál Gábor Művelődési Központ tavalyi évről szóló szakmai beszámolóját is.

A testület  megszavazta azt is, hogy támogatja a kerületi oktatási intézmények részvételét a "Határtalanul!" programban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított program célja, hogy tovább építse a magyar-magyar kapcsolatokat a határon inneni és a szomszédos országok magyarlakta területein élő diákok között. A támogatásoknak köszönhetően a magyarországi oktatási intézmények tanulói külhoni osztálykiránduláson vehetnek részt, így szerezve személyes tapasztalatot a határontúli magyarságról. A 2016/17-es tanévben kerületünkben 4 iskola pályázott sikeresen a programra. A képviselő-testület csütörtöki ülésén elfogadta, hogy az önkormányzat is hozzájárul az utazások támogatásához, ezzel segítve, hogy minél több gyermek, így a hátrányos helyzetűek is gond nélkül részt vehessenek ebben.

A Promontor TV összeállítása: