Ugrás a tartalomra

A hónap művésze Baráth Hajnal

2018. október 31. szerda
A budafoki alkotó a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít, 2014 óta művészeti rektorhelyettesként mint egyetemi tanár vezeti a Művészeti és Kreatívipari Kart
A hónap művésze Baráth Hajnal

Baráth Hajnal Ferenczy Noémi-díjas textilművész születése óta Budafokon él. Művészi munkái sokszínűek, készít grafikákat, különböző technikájú textileket és papírmunkákat, de alkotásaiban közös, hogy mindig az őt közvetlenül körülvevő vagy épp a tágabb világra reflektál, véleményt fogalmaz meg.

Baráth Hajnal nyitott, kísérletező alkatnak tartja magát, akit a kihívások, az arra adható megoldási lehetőségek izgatnak. 2009 óta az ország legnagyobb magánegyetemén és legnagyobb művészeti karán, a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít, 2014 óta művészeti rektorhelyettesként mint egyetemi tanár vezeti a Művészeti és Kreatívipari Kart. Szakmai elismerésként 2005-ben Ferenczy Noémi-díjat vehetett át, 2008-ban doktorált és DLA habil címet kapott.

A művészet művelése felelősséget, nyitottságot és alázatot jelent, és egyben érzékenységet mások problémái iránt - vallja. Tudásával, tehetségével, személyiségével a kerületi művészeti élethez is hozzájárul: tizenhat évig tanított a kerületi Mészáros László Képzőművész Egyesületben. Külső szakértőként részese volt a rendszerváltás utáni első kulturális bizottságnak. Ebben az időszakban dolgozta ki és terjesztette elő a ma már sok fiatal művészt és szakmai programot támogató Közalapítvány a 22. kerület Kultúrájáért szervezetet, melyet a képviselő-testület azonnal támogatott. Mai napig kurátorként segíti az alapítványi munkát.
Gratulálunk Baráth Hajnalnak A hónap művésze címhez! (VH)

A hónap művésze Baráth Hajnal