Ugrás a tartalomra

A Budafok-Tétényi önkormányzat sem akar Soros-irodákat

2018. január 23. kedd
Budafok-Tétény önkormányzatának Képviselő-testülete január 23-i ülésén határozatban döntött, hogy csatlakozik a betelepítést elutasító településekhez – jelentette be városházi sajtótájékoztatóján Karsay Ferenc polgármester.
A Budafok-Tétényi önkormányzat sem akar Soros-irodákat

A polgármester hangsúlyozta, sok más magyar település vezetőjével együtt aggodalommal figyeli a témával kapcsolatos Brüsszelből és a „Soros-birodalomból” érkező híreket. A legújabb tudósítások szerint Soros György bevándorlásszervező irodákat akar nyitni a magyar vidéki városokban, és több százezer dollárt oszt szét ezekbe a következő időszakban, hogy megerősítse vidéki hálózatát.

 

Karsay Ferenc kifejtette: „Azt is látjuk, hogy Brüsszelben gőzerővel zajlik a Soros-terv végrehajtása, és egyre nő a nyomás Magyarországon, hogy álljon el a Soros-terv útjából és fogadja el a kötelező, felsőkorlát nélküli kvótát. Ráadásul a betelepítések célpontjai elsősorban azok a tagállamok lennének, amelyek eddig nem vagy kevés migránst fogadtak be, ilyen Magyarország is.”

 

Karsay Ferenc hozzátette, két éve Budafok-Tétény is ízelítőt kapott a migránsválság várható hatásaiból. Az Országos Rendőrfőkapitányság sajtóügyelete 2015. augusztus 25-én megerősítette a hírt, hogy Budafokon a rendőröknek kellett intézkedniük, miután a kerületünkben az M0-s autóút közelében lerobbant egy teherautó és az abból szétszéledt 48 külföldi személyt igazoltatták. A migránsok nem tudták igazolni a személyazonosságukat, ezért őket előállították a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz. Értesülések szerint a migránsok ezt megelőzően alaposan szétverték a budafoki rendőrség udvarát és a TEK-nek kellett nagy erőkkel kivonulnia, hogy megfékezzék őket.

 

Érintette a kerületünket 2015-ben az is, amikor a Keletitől gyalog indultak Németország felé nagyszámban a migránsok, mondta Karsay Ferenc. Hozzátette, akkor a borfesztivál nyitó koncertje is azért volt félházas, mert a kerület közúton szinte megközelíthetetlen volt a migránsvonulás miatt. Többen közülük a Fehérvári úti felüljárón bandukolt, napokig a Campona is tele volt velük, sokuknak elmondásuk szerint azt mondták a taxisok, hogy ez már Bécs, kiszállhatnak… Az MO-son bizonyítottan itt haladt el a teherautó is, amelyben később Ausztriában megfulladtak a menekültek. Eddig ennyiben voltunk érintettek, jó lenne, ha nem bővülne a lista.

A polgármester úgy fogalmazott, azok az önkormányzati ellenzéki képviselők (MSZP, DK, LMP), akik az a témával kapcsolatos minapi Képviselő-testületi határozat ellen szavaztak lényegében ugyanazt az álláspontot képviselik, mint a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület felügyelő bizottságának elnöke, aki szerint a bevándorlás azért is jó dolog, mert szinte mindenhonnan olyanok érkeznek, akik eleve jobbak, mint a hazai népesség.

Információk szerint Brüsszel azt tervezi, hogy a bevándorlók akár 30-as csoportokban, kiszélesített családegyesítéssel lennének betelepíthetőek. Ez a terv a magyar településekre rendkívül veszélyes, megszűnne a mindennapok biztonsága, és veszélybe kerülne a települések jövője.

 

A Budafok-Tétényi önkormányzat sem akar Soros-irodákat

 

Karsay Ferenc elmondta: „Minket, polgármestereket, azért választottak meg, hogy a településeink érdekét képviseljük. Felelős városvezetőként ezért támogatom, hogy Budafok-Tétény csatlakozzon a betelepítést elutasító településekhez. Nem akarunk sem bevándorlásszervező irodákat, sem migránsokkal teli magyar városokat!”