Ugrás a tartalomra

A BRFK XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága a Bűnmegelőzési FB-portálon

2015. április 05. vasárnap
A Budapest rendőrkapitányságait bemutató sorozat Budafok-Tétényhez ért
A BRFK XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága a Bűnmegelőzési FB-portálon

A beszámoló szerint a XXII. kerületi Rendőrkapitányság tevékenységét nagymértékben meghatározza a kerületen áthaladó közforgalmi, tömegközlekedési főútvonalak – M6 autópálya, M0 körgyűrű, illetve a 7. számú főútvonal – jelentette közlekedésrendészeti tevékenység, valamint a fővárosi viszonylatban igen nagy kerületnek számító Budafok-Tétény lakóövezeteinek, ingatlanjainak vagyonvédelme, a trükkös lopások visszaszorítása.

Szoros együttműködés alakult ki a Budafok-Tétény Polgárőrséggel, a XXII. kerületi Közterület-felügyelettel, valamint az állami ellenőrző szervekkel és társszervekkel. A közterületi jelenlét növelése, a szubjektív biztonságérzet javítása céljából rendszeresen kerül sor közös szolgálatellátásra, melynek keretében a polgárőrökkel és a közterület felügyelet munkatársaival kiegészülve a kerület járőrei komplex ellenőrzéseket látnak el.

A bűnmegelőzési tevékenység részeként az „Iskola rendőre” program keretében folyamatosan jelen vannak a kerület általános és középiskoláiban, ahol a diákok mellett az oktatási intézmények vezetőivel is kapcsolatot tartanak. A bűnmegelőzés mellett kiemelt figyelem irányul a balesetmegelőzésre, amelynek keretében az iskolarendőrök, a kapitányság közlekedési előadói, valamint körzeti megbízottjai rendszeresen tartanak balesetmegelőzési és közlekedésbiztonsági előadásokat. Az iskolákban végzett balesetmegelőzési tevékenységen túl a kerület rendőrei  a Campona Bevásárlóközpont Kalandpark Játszóházában felállított KRESZ pályán, valamint az „Ovi Zsaru” program és a „Vigyázz magadra” előadássorozat keretében is tartanak balesetmegelőzési foglalkozásokat.

A gyermekek és fiatalok mellett fontosnak tartják, hogy célzott programokkal az időskorúakat is megszólítsák, így részükre rendőrségi kiállítással egybekötött bűnmegelőzési előadássorozatot szerveztek.

Budafok-Tétény körzeti megbízottjai a lakossággal való kapcsolattartás, valamint az oktatási intézményekben végzett bűn- és balesetmegelőzési tevékenység mellett kiemelt figyelmet fordítanak az időskorúak védelmére, a trükkös lopások visszaszorítására és a szubjektív biztonságérzet erősítésére. Ennek érdekében 12 kollégájuk várja a kapitányság épületében a lakosság észrevételeit, bejelentéseit és a bűnmegelőzést segítő információkat.

További  részletek: https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1732979700262433&id=1625295504364187&pnref=story