Ugrás a tartalomra

A BMTE tovább írná a tündérmesét - Videóval FRISSÍTVE!

2017. március 29. szerda
A Sopron ellen már a legjobb négy közé jutás a tét a budafoki labdarúgók számára a Magyar Kupában
A BMTE tovább írná a tündérmesét - Videóval FRISSÍTVE!

A Promontor utcai arénában március 29-én 16 órakor az NB II-es Sopron csapatát fogadja a Budafoki MTE labdarúgócsapata a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé jutásért. A mieink eddig a megye I-es Balkányt (2-1), az NB II-es Szeged 2011 Grosics Akadémiát (2-1), bombameglepetésre az NB I éllovasát, a Videotont (ez is 2-1) búcsúztatták, majd a legjobb nyolc közé jutásért, immár oda-visszavágós párharcban az ugyancsak NB III-as Érdet ejtették ki az idegenbeli 2-1-es vereség után egy hazai 2-0-val (képünkön). Szóval nagyon bejön Oláh Lórántéknak a 2-1-es eredmény, két ilyen különbségű győzelemmel nyilván a Sopron ellen is kiegyeznének.

A második vonal középmezőnyének alján, a 13. helyen tanyázó soproni együttes, a BMTE következő kupaellenfele a 25. fordulóban 1-0-ra kikapott az élcsoportba tartozó Kisvárdától. Supka Attila, a jelenlegi hazai edzői kar egyik legeredményesebb tagja, a Debrecent kétszer is bajnoki címre vezető s a Honvéddal Magyar Kupát nyerő szakember visszafogott derűlátással várja a negyeddöntőt.

– A Budafok, bár az NB III-ban szerepel, NB II-es játékerőt képvisel. Rutinos, NB I-et, sőt, a válogatottat is megjárt labdarúgók erősítik, Oláh, Csizmadia, Grúz, Pölöskey kiváló, rutinos játékosok, nem véletlenül áll a középcsoport élén a BMTE – mondta Supka. – Ötven-ötven százalékot adok a két csapatnak a továbbjutásra.

Supka „kémei” megtekintik a mostani hétvégén a BMTE szekszárdi vendégjátékát, majd március 25-én a Promontor utcában a Dabas-Gyón elleni hazai meccset a felkészülés jegyében.

– A szezon végéig szól a szerződésem, de ha olyan feltételek alakulnak ki Sopronban, hogy akár a feljutásért is versenyben lehetünk, akkor szívesen maradnék – folytatta a szakember. – Jelenleg sem a kiesés, sem a feljutás nem fenyegeti csapatunkat, amelynek keretében kilenc 18-20 éves fiatal található. Egy biztos: számunkra a szezon fénypontja lesz a Budafok elleni negyeddöntő.

Prukner László a papírformából indul ki, s ennek alapján a Sopront tartja a továbbjutás esélyesének.

– Amióta létrejött az NB I-es Haladás és a Sopron között a stratégiai, sportszakmai együttműködés, és a szombathelyi utánpótlás tehetséges fiataljai felbukkantak a soproni csapatban, jelentősen megerősödött a csapat – mondta a Budafok Supkához hasonlóan veretes NB I-es múlttal rendelkező trénere. – Természetesen én is feltérképezem az ellenfelet, megnézem egy-két bajnoki meccsüket, ki akarom zárni a meglepetéseket.

Prukner presztízskérdésnek tekinti, hogy addig meneteljen a Budafok a Magyar Kupában, ameddig csak tud, szó sem lehet a kettős helytállás feladásáról.
– Nagy lehetőség ez klubunk életében, habár természetesen az elsődleges cél a bajnokság megnyerése és a feljutás a második vonalba. Most, hogy megelőztük a Szigetszentmiklóst, vezetjük a Középcsoport tabelláját, de roppant szoros a versenyfutás, a Pécs és a Dunaújváros is kemény rivális. Összegezve: vállaljuk a kétfrontos helytállást, szeretnénk tovább írni a budafoki tündérmesét.

(Ch. Gáll András)


NB III-as  Labdarúgó  Bajnoki Mérkőzések Időpontjai: 2017. március 25., szombat 14 óra: BMTE–Dabas-Gyón. Április 1., szombat 16.30: BMTE–Mórahalom. Április 15., vasárnap 16.30: BMTE–Békéscsaba. Április 29., szombat 17.00: BMTE–FC Dabas. Május 13., szombat 17.30: BMTE–Dunaharaszti. Május 27., szombat 18.00: BMTE–Méhkerék  

A ma délutáni budafoki labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban Prukner Lászlót, a Budafoki MTE labdarúgó csapat vezetőedzőjét kérdezték a Promontor TV-ben, többek között a Magyar Kupa továbbjutási esélyekről, valamint az NB II-be való feljutásról.