Ugrás a tartalomra

A 114-es, 213-as, 214-es és 973-as buszjáratokat is érintő forgalomkorlátozás: mától egyirányúsítják a Fehérvári út külső szakaszát

2016. május 24. kedd
Az intézkedésre a dél-budai villamosperonok átépítése miatt van szükség. A korlátozás a XI. kerületi Fehérvári út külső-, a Mezőkövesd út és az Építész utca közötti szakaszát érinti.
A 114-es, 213-as, 214-es és 973-as buszjáratokat is érintő forgalomkorlátozás: mától egyirányúsítják a Fehérvári út külső szakaszát

A munkálatok miatt módosul a dél-budai végállomása felé közlekedő 114-es, 213-as, 214-es és 973-as busz közlekedése is. A 2016 nyarán és őszén zajló fejlesztés eredményeképpen az Alkotás utcai, a Bartók Béla úti, a Fehérvári úti és a Villányi úti villamosmegállók akadálymentes közösségi közlekedési lehetőséget nyújtanak majd. A várhatóan augusztusig tartó forgalmi változásra azért van szükség, mert elkezdődnek a Fonyód utcai és az Albertfalva utcai villamosperon korszerűsítésének előkészítő munkálatai. A környéken közlekedőknek a BKK a városhatár irányába, a lezárt útszakasz elkerülésére a Kondorosi út vagy az Építész utca igénybevételét ajánlja a Szerémi út-Kitérő út felé.

A Baross Gábor-telep felé közlekedő 114-es és a 214-es, valamint a Nagytétény, ipartelep irányú 973-as busz az Építész utca és a Leányka utcai felüljáró között az Építész utca-Szerémi út-Kitérő út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Albertfalva utca, a Fonyód utca és a Budafok kocsiszín megállóhelyet.

A terelt útvonal-szakaszon a 114-es és a 214-es buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Albertfalva utca: az Építész utcában a Fehérvári út kereszteződése után kialakított ideiglenes megálló,
  • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után kialakított ideiglenes megálló.
  • A Kosztolányi Dezső tér felé tartó 114-es és 214-es, illetve az Újpalota irányú 973-as busz Fonyód utca és Albertfalva utca megállóhelyét áthelyezik.

A Mátyás király utca felé közlekedő 213-as busz a Kondorosi út és a Leányka utcai felüljáró között a Sáfrány utca-Fonyód utca-Vegyész utca-Szerémi út-Kitérő út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Nyéki Imre Uszoda, az Albertfalva utca, a Fonyód utca és a Budafok kocsiszín megállóhelyet.

A terelt útvonal-szakaszon a 213-as buszra ideiglenesen az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Nyírbátor utca: a 7-es autóbusz megállóhelye,
  • Herend utca: a 7-es autóbusz megállóhelye,
  • Fonyód utca/Sáfrány utca: a 7-es autóbusz megállóhelye,
  • Fonyód utca: a Fonyód utcában a Fehérvári út kereszteződése előtt kialakított ideiglenes megállóhely,
  • Mezőkövesd út: a Szerémi úton a Mezőkövesd út kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhely.

A Kosztolányi Dezső tér felé tartó 213-as busz Fonyód utca és Albertfalva utca megállóhelyét áthelyezik.

További részletek a www.bkk.hu-n