Ugrás a tartalomra

Telt házas buli a Carbonfoolsszal - #Hali Budafok

2018. június 11. hétfő
Az amerikai sound sikert aratott a Cziffra Házban
Telt házas buli a Carbonfoolsszal - #Hali Budafok

Az esős idő miatt meg kellett változtatni a The Carbonfools együttes koncertjének helyszínét, de ez nem okozott gondot a profi, közel két évtizede a szakmában sikerrel szereplő bandának.

A rossz idő miatt a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban tartották meg a The Carbonfools koncertjét, de így is jó buli kerekedett. Ezt jelezte már az előzenekar, az Einstand koncertje, illetve a főműsort megelőző capoeira-bemutató és a sörpong is.

A banda 2001-ben alakult, akkor még Titusz and the Carbonfools néven, DJ. (Bicskei) Titusz alapításával és ének nélkül, csak instrumentális zenével. 2006 körül egészült ki Fehér Balázs énekessel, akit tavaly váltott fel Fóris-Ferenczi Gábor. Jelenlegi tagok még Hámori Benedek dobos, Gulyás Barna gitáros és Miklós Milán basszusgitáros.

– Ha kategorizálni kellene a zenénket, talán a pop/rock/alter hangzásvilág az, amiben utazunk. Szeretjük az amerikai soundot, angolul pedig az egyszerűség kedvéért írunk, jobban ki tudjuk fejezni magunkat ezen a nyelven, persze így akár külföldön is karriert futhatunk be. Jön a nyár, a fesztiválok, tehát nem fogunk unatkozni – mondta el a dobos, Hámori Benedek.

Az is kiderült, a név Titusz agyszüleménye. Sok-sok éve azzal szórakozgatott, hogy magyar szavakat tükörfordított angolra. Így lett a „Szénhülyékből” Carbonfools. A dalaikat pedig általában a szerelem ihleti. A fiúk persze telt házas, de mégis családias koncertet adtak a szerintük kicsit századfordulós hangulatú kerületben, ahol ez volt az első, ám elmondásuk szerint biztosan nem az utolsó koncertjük.

(Gáll Anna)