Ugrás a tartalomra

200 milliós eszközfejlesztés a Káldor Adolf Szakrendelőben

2018. augusztus 01. szerda
A kormány július 27-i döntése alapján a kerületi szakrendelő is támogatást nyert a betegellátás fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretein belül.
200 milliós eszközfejlesztés a Káldor Adolf Szakrendelőben

Budafok-Tétény önkormányzata 20 millió forintos önrész vállalása mellett sikeresen pályázott az Egészséges Budapest Programra, melynek köszönhetően, egy július 27-i kormánydöntés alapján mintegy 200 millió forint értékben érkezhetnek fejlesztések a Káldor Adolf szakrendelőbe. A rendelőintézet évek óta tartó felújítási programját, amelyet jelenleg önerőből folytat az önkormányzat, egészíti majd ki a most megítélt támogatás, melyből korszerű orvostechnikai, infrastrukturális és informatikai fejlesztések valósulnak meg. A támogatásból többek között digitális röntgengép beszerzését, új radiológiai munkaállomások kialakítását, a sebészeti műtőberendezések cseréjét és új terheléses EKG munkába állítását is tervezik. A tervek megvalósulása 2019-re várható.

Az Egészséges Budapest Program elnevezésű kormányzati program legfőbb célja a fővárosi betegellátás színvonalának javítása, a gyógyító munkához megfelelő infrastruktúra és műszerezettség fejlesztése, a korszerű betegellátáshoz nélkülözhetetlen informatikai eszközök és hálózat fejlesztése, a betegkomfort erősítése és a humánerőforrás-krízis enyhítése.

200 milliós eszközfejlesztés a Káldor Adolf Szakrendelőben

Fotó: Kocsis Zoltán