Ugrás a tartalomra

7. alkalommal is Bölcsődék Napja

2016. április 25. hétfő
Április 25-én ünnepelték az első magyar bölcsőde megnyitásának 164. évfordulóját és a Magyar Bölcsődék Egyesülete fennállásnak 20. évfordulóját a Klauzál Házban.
7. alkalommal is Bölcsődék Napja

Sokan talán nem is tudják, hogy hazánkban a bölcsődei ellátás a gyermekjóléti szolgáltatások között a legrégibb, 164 éves múltra tekint vissza.

A Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola táncegyüttesének bemutatója után Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban számos pozitív visszajelzés érkezett az önkormányzathoz a kerületi bölcsődékkel kapcsolatban, ami külön öröm számára, hiszen a szülő elégedettsége valójában gyermeke elégedettségét jelenti. Majd Fűrész Tünde helyettes államtitkár azokról a kormányzati intézkedésekről beszélt, amelyek a családok mindennapjait segítik. Ezt követően Keskenyné Péntek Ágnes, a szolnoki Bölcsődei Intézményegység vezetője, valamint Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke emlékezett vissza az elmúlt 20 év legfontosabb eseményeire.

7. alkalommal is Bölcsődék Napja

Az ünnepségen részt vett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója is, aki az egész életünket megalapozó családi kapcsolatokról és az egymásra való odafigyelés jelentőségéről tartott előadást. Szerinte az a jó pedagógus, aki képes minden gyerekből „kiszeretni” a jót. Hiszen minden gyermek, mint egy kis isteni csomag érkezik hozzánk és a pedagógus feladata, hogy értő, gondoskodó szeretetével képes legyen őt „kicsomagolni”, meglátni és segíteni kibontakoztatni a benne szunnyadó tehetséget.

Az ünnepségen Bordás János színművész Mécs László: A gyermek játszani akart című versét adta elő, majd átadták az Akócsi Ágnesről elnevezett életmű díjakat, amit a Magyar Bölcsődék Egyesülete 1997-ben alapított.

A díjat azok a bölcsődei területen dolgozó szakemberek kaphatják meg, akik kimagasló teljesítményt nyújtanak, és munkájuk eredménye az országos bölcsődei hálózat szakmai fejlődésére is kihat.

Az idei díjazottak: 

Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella, a Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzat Egyesített Bölcsőde intézményvezetője

Szurominé Balogh Mónika, Eger Megyei Jogú Város Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságának szakmai vezetője

Kocsis Ildikó Edit, az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézményének intézményvezetője

Zahari Imréné, a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezető-helyettese

 

A rendezvényt a Subidoo Wap Újpesti Bölcsődék Kórusának lelkes és magával ragadó előadása zárta.

 

Gratulálunk a díjazottaknak az elismeréshez!